نوشته شده توسط : سرپرست تیم توریستی


سیر ترشی یکی از پرطرفدارترین ترشی ها در بین ایرانیان است و بسیار جذاب و خوشمزه است. از نظر درمان ارزش و خواص بسیار بالایی دارد. خاصیت ضد باکتریایی و ضد باکتریایی دارد و از حملات قلبی جلوگیری می کند.

برای ترشی بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده شود تا بیشتر بماند. برای سیر ترشی باید از سیر خشک استفاده کنید. درست کردن این ترشی بسیار آسان است اما زمان زیادی برای تهیه آن نیاز است پس باید صبور باشید. سیر ترشی با اکثر غذاهای سنتی ما سازگاری دارد، اما برخی از غذاها مانند رب لوبیا، دیمپختک، ماهی و ترکیب میرزاکاسمی بسیار خوشمزه هستند. اگر بوی سیر شما را اذیت می کند، می توانید با جویدن مقداری چای خشک از شر آن خلاص شوید.

خواص سیر ترشی

ترشی سیر مرواریدی دارای خواص و خواص ارزشمندی است. اما برای به دست آوردن خواص منحصر به فرد این ماده غذایی باید در مصرف آن اصل اعتدال را رعایت کرد. مهمترین خواص سیر ترشی عبارتند از:


پاک کننده طبیعی مجاری صفراوی و پاک کننده صفرا

دفع سموم از کبد چرب

سیر ترشی خون ساز است و خون را تصفیه می کند.

سیر ترشی مفید است

به هضم غذای سخت کمک می کند و هضم را سرعت می بخشد

خواص ضد عفونی کننده معده و محیط دهان

زخم های دهان را درمان می کند.

گشاد کننده قلب و عروق

با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد منجر به پیشگیری از انواع سرطان‌ها مانند سرطان خون و سرطان روده بزرگ می‌شود.

از سرماخوردگی و بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا جلوگیری می کند

رگ های خونی را مسدود می کند و لخته شدن خون را کاهش می دهد

کاهش چربی بد و کلسترول بد خون

برای کاهش فشار خون مفید است

خونساز و مفید در بهبود علائم کم خونی

تصفیه کننده خون، کبد و خون

برای بیماران قلبی عروقی مفید است

متابولیسم بدن را افزایش می دهد

سیر

طبیعت سیر در طب سنتی به صورت گرم و خشک معرفی شده است، از طرفی سرکه طبیعتی سرد و مرطوب دارد. از طرف دیگر، ترکیب ساده ترشی سیر شامل سیر و سرکه است که طعم متعادلی ایجاد می کند. نتیجه‌ای که می‌توانیم از طبیعت سیر ترشی بگیریم این است که سیر ترشی برای هیچ‌کس حرام نیست و می‌توان از آن به‌طور متعادل در وعده‌های غذایی استفاده کرد تا از خواص برجسته و عالی که برای بدن به ارمغان می‌آورد بهره‌مند شود. البته با دانستن خواص بسیار مفید این ماده غذایی، بسیاری از افراد می توانند در مصرف آن افراط کنند که می تواند فشار خون را کاهش داده و بسیار آزار دهنده باشد و باعث سرگیجه شود.

طرز تهیه سیر سرخ شده

روش اول طرز تهیه سیر ترشی با سرکه بالزامیک است

برای تهیه سیر سرخ شده فوری به مواد زیر نیاز داریم: seyfikar.com


سیر، سرکه بالزامیک، سرکه خرما، سس سویا

ابتدا لایه اول پوست سیر را جدا کنید. گیاه سیر را نبرید و به همان شکل نگه دارید. سیر را در یک آبکش بریزید و خوب بشویید.

سپس یک حوله تمیز بگذارید و سیر را روی آن قرار دهید تا آب آن گرفته شود.

سه یا چهار روز صبر کنید تا سیر کاملا خشک شود. سرکه بالزامیک و سرکه خرما را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید.

گیاه سیر را در ظرفی بریزید و از مخلوط سرکه پر کنید و قابلمه را روی آتش بگذارید. درب قابلمه را بگذارید تا سیر کمی نرم شود. حدود 20 دقیقه بجوشانید. سیر را زیاد نپزید. در صورت آتش سوزی شدید، سیر له می شود.

وقتی سیر داغ و نرم شد، سس سویا را اضافه کنید و گاز را خاموش کنید.

صبر کنید تا سیر خنک شود. سپس سیر را در یک شیشه بریزید و روی سیرها سرکه بریزید تا سیر را بپوشاند. در شیشه را ببندید و بگذارید حدود یک ماه در جای خشک، خنک و تاریک بماند تا سیر ترشی شما رشد کند.

البته باید گفت سس سویا باعث تخمیر خیار می شود. به همین دلیل ترشی هفت ساله را تا چهل روز می توانید بخورید. اگر سرکه بالزامیک و سرکه خرما ندارید می توانید از سرکه قرمز و عسل استفاده کنید.

گزینه دیگر تهیه سیر ترشی با رب انار است

عناصر:

رب انار، آب خرما، سیر خشک، سرکه

ابتدا سیر را پوست بگیرید و پوست آن را جدا نکنید. وقتی سیر بعد از چند روز خشک شد، آن را در ظرفی بریزید. آب خرما و انار کوبیده را با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی سیر بریزید. سپس سرکه را اضافه کنید. قابلمه را روی گاز بگذارید و 4 دقیقه بجوشانید و وقتی سیر نرم شد حرارت را خاموش کنید. بعد از خنک شدن آن را در شیشه بریزید. سپس سرکه جوشانده در قابلمه را داخل شیشه بریزید تا روی سیر را بپوشاند. درب بطری را ببندید و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید.

روش سوم تهیه سیر ترشی در سرکه است

از این روش برای حذف تمام سیرهای خشک استفاده کنید. بشویید و پس از خشک شدن در لیوان قرار دهید. از نمک و سرکه سیب طبیعی کمتر استفاده کنید. از سرکه بالزامیک استفاده نکنید زیرا طعم شیرینی به ترشی های شما می دهد. می توانید نمک، فلفل قرمز، دانه خردل، دانه رازیانه را به سیر خرد شده اضافه کنید. هر بار یک قاشق چایخوری اضافه کنید. سپس درب شیشه را ببندید و بگذارید چهل روز در جای خشک و خنک خشک شود.

مواد لازم برای تهیه سیر ترشی

سیر، نمک، سرکه انگور

ساقه و ریشه سیر را جدا کنید. سپس آنها را به صورت گلوله یا بوته ای در ظرف شیشه ای بریزید و سرکه را تا لبه ظرف بریزید. نمک را داخل ظرف ها بریزید و درب آن ها را محکم ببندید و در جای تاریک و خنک ترجیحا بیرون نگه دارید. مدت زمان لازم برای تهیه سیر ترشی بین 1 تا 7 سال می باشد. هر چه زمان بیشتری را برای تهیه این ترشی صرف کنید، رنگ سیر تیره تر و طعم آن بهتر می شود.

نکات مهم مربوط به تهیه سیر انتخابی:

می توانید به جای سرکه انگور از سرکه سیب استفاده کنید.

سیر اگر سبز شود اشکالی ندارد. با گذشت زمان این مشکل حل خواهد شد.

سعی کنید از ظروف و درب شیشه ای برای تهیه پیاز ترشی استفاده کنید. اما اگر ظرف شیشه ای در دسترس نیست، از ظروف پلاستیکی شفاف، بی رنگ و بی بو استفاده کنید.

برای تهیه سیر ترشی، شمالی ها مقداری سیب زمینی شیرین به قابلمه اضافه می کنند.

در صورت تمایل می توانید مقداری خمیر رزماری به این سس اضافه کنید.

هر چه سیر ترشی بیشتر نگهداری شود، سیر نرم تر و خوش طعم تر خواهد بود.

برای تهیه سیر ترشی به مواد خاصی نیاز نیست. از طرفی استفاده از سرکه در این نوع سرکه مناسب است.

می توانید یک برگ بو یا یک شاخه آویشن را به سیر خرد شده اضافه کنید.

سیر ترشی نیاز به سیر، سرکه و نمک دارد. برای هر کیلوگرم سیر یک لیتر سرکه و سه قاشق غذاخوری نمک لازم است.

همچنین می توانید سبزیجات معطر را به سیر ترشی اضافه کنید.

اصولاً ترشی باید دو ماه بماند. اما اگر بیشتر بگذارید و صبور باشید ترشی سیر بهتری خواهید گرفت.

اگر سیر ترشی را در آفتاب قرار دهید به مرور زمان پخته می شود و سیر نرم و شیرین می شود.

اگر سیر ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید، مقوی و خوش طعم می شود.

هنگام ریختن سرکه روی سیر، می توانید یک تکه نبات در انتها قرار دهید. با ذوب شدن آب نبات در سرکه، تندی سرکه از بین می رود و سرکه شما کمی شیرین تر می شود.





:: بازدید از این مطلب : 22
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 تير 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: